websikehealthcheck

Blog...

A kúra nélküli fogyás. Testszerviz.

Gondoltatok-e már arra, hogy a túlsúly sem más mint az optimális testi állapotból való kibillentség egyik jele?

Gondoltatok-e már arra, hogy a túlsúly sem más mint az optimális testi állapotból való kibillentség egyik jele? Lehet, hogy nem a csökkentésre, az elvételre, a megvonásra kellene fókuszálni, hanem az adásra? Hogy nem kampányokban és kúrákban kellene gondolkodnunk, hanem hosszútávú jól tartásban?

A közérzet és a Testszerviz módszer

Hosszú évek óta tartó gyógytornász pályafutásom során gyakran találkoztam azzal a mondással, hogy „50 év felett, ha felébredsz, és nem fáj semmid, akkor már nem is élsz”. Ebben én sohasem hittem. Sokkal inkább úgy gondoltam, hogy léteznie kell a méltóságteljes, egészségben és aktivitásban, összességében a jó közérzetben zajló idősödésnek. A hivatásomat jelentő mozgás mellett foglalkoztatott a táplálkozás kérdése is, de annyi egymásnak ellentmondó diétát, fogyókúrát és adatot olvastam ebben a témakörben, hogy a túlsúllyal küzdő pácienseimnek nem tudtam tanácsot adni a testsúlycsökkentéshez mindaddig, amíg nem találkoztam a Testszervizzel.

A túlsúly és a Testszerviz

Korábban, amikor a túlsúlyos pácienseim ízületi fájdalmakkal, alsó végtagi érszűkülettel, vénás keringési zavarokkal, vagy gátizom gyengeséggel kerestek fel, akkor némileg kedvemet szegte, hogy a gyógytorna gyakorlatokkal enyhítek ugyan a panaszaikon, de azzal a plusz 10-20-30 kilóval, amit cipelnek, vissza fognak esni, újra rosszabbul lesznek, és kezdhetünk mindent elölről. Bántott a tehetetlenségem. Elmondták, hogy már régen feladták az ideális alkat álmát, és utálják, hogy mindenhonnan csak azt hallják: “fogyjon le, és akkor majd jobban lesz!” Ők azok, akik rengetegféle fogyókúrát, diétát, kapszulát, shaket, edzésprogramot, zsírégető gépet, tekercselést, rázást kipróbáltak, de végül mindig a kilók győztek.

A Testszerviz működik.

Amikor megismertem a Testszerviz koncepciót, nagyon tetszett a mottója: támogasd a testedet, hogy jobban legyen, és akkor majd lassan elhagynak a plusz kilók! Hihetetlennek tűnt, hogy ilyen egyszerű lenne. Erre bizony én is kíváncsi voltam. Gondolhatjátok, hogy rögtön töviről-hegyire meg akartam ismerni, és ki akartam próbálni a Testszerviz módszert. És működött…. nálam is, a férjemnél is, a pácienseimnél is, és a kollégáim pácienseinél is, és a pácienseim családtagjainál is…. és még sorolhatnám ki mindenkinél.

A Testszerviz tanácsadás

Jól esett hogy már az első Testszerviz beszélgetés is teljes egészében rólam szólt, és ennek még csak anyagi vonzata sem volt rám nézve. Amikor elkezdtem az életmód átalakító programomat, akkor a heti egyszeri találkozások a tanácsadómmal mindig értem voltak, engem támogattak a legapróbb részletekig, és tudományosan megalapozott adatok birtokába kerültem a testem működését illetően. Megtanultam és megtapasztaltam, hogy mit szeret a testem, és mit nem, mitől leszek energikus, karcsú és jó kedvű! Sokat jelentett, hogy a tanácsadóm folyamatosan szeretetteljes kontrollal, biztatással, lelkesítéssel, ha kellett átgondolt beszélgetéssel támogatott. Nem voltam egyedül, volt, aki „fogta a kezemet”. …..És hamarosan egyre több tudásom, és tapasztalatom volt a saját testemmel kapcsolatban. Ma már pontosan tudom, hogy hogyan tarthatom magamat az életkoromnak megfelő csúcsformában, fiatalosan, örömtelien.

A Testszerviz sikerek

Azóta én is megtanultam a Testszerviz módszert és tanácsadóként segítem a túlsúlyos pácienseimet ahhoz a sikerélményhez, amit mindenkinek csak kívánni tudok. Bármelyikőtök képes megszabadulni az életét megnyomorító kilóktól. Tudom. A sok-sok örömet az alábbi oldalamon szoktam kiposztolni, mert a hétköznapi csodákat meg kell becsülnünk.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on!

Az első beszélgetésre mindenkit biztatok, mert az információk begyűjtése, a látókör szélesítése csak hasznos lehet.

 

Haness Rita

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük