websikehealthcheck

Blog...

Rossz közérzet ellen végbél záróizom torna

Professzionális Intim Tréninggel enyhíthető a székrekedés

A végbél záróizom torna enyhíti a székrekedés okozta rossz közérzetet. Mi a székrekedés és mi nem?
Ismét egy nem igazán szalonképes témával jelentkezem, de sajnos gyakori a probléma. Biztosan sokan megfigyeltétek már, hogy amikor elutaztok, akkor az új helyen jó pár napig elmarad a székletürítés. Ez még nem székrekedés…

Előfordul, hogy új helyen jó pár napig elmarad a székletürítés

Ez még nem székrekedés, ha hazatérve minden helyreáll a régi kerékvágásba és rendeződik a ritmus. Székrekedésről akkor beszélhetünk, amikor megszokott körülmények között is napokig nem jelentkezik a székletürítési inger, és nincs produktum vagy csak erőlködve “születik” meg néhány “kecskebogyó”. A székrekedés egy sok összetevős betegség. Kialakulásában szerepet játszik a táplálkozás minősége, a belek renyhesége, az elfogyasztott ivóvíz és a testmozgás mennyisége. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a lelki hátterét sem. Sokszor a folyamatos szorongás miatt alakul ki a székrekedés.

A székrekedés lehet a vastagbél és végbél rák egyik tünete

A székrekedésre hajlamos alkattal rendelkezők évtizedeken keresztül – sokszor gyermekkoruk óta – kínlódnak a problémával. Valaki csak hashajtóval vagy beöntést követően tud székletet üríteni. Sokakat zavar a teltség érzet, de a bőr is megsínyli a méreganyagok halmozódását a szervezetben. A székrekedés ugyanis nem teszi lehetővé, hogy a vastagbél naponta kipucolódjon, és a méreganyagok a széklettel együtt kiürüljenek. Erre a bőr is kedvezőtlenül reagál, nem beszélve a zavaró fáradékonyságról és ingerlékenységről. Nem köztudott, hogy a székrekedés lehet a vastagbél –és végbél rák egyik tünete is, tehát mindenképpen oda kell rá figyelni.

Az állatokra nem jellemző a székrekedés

Az egészségünk szempontjából az lenne az ideális, ha annyiszor ürítenénk székletet, ahányszor eszünk? Figyeljétek csak meg a kutyátokat, a tengeri malacotokat vagy a hörcsögötöket…. Hányszor esznek és kakilnak?

Manapság az élelmiszereink minősége és a civilizált életmódunk mellett örülünk ha minden nap legalább egyszer tudunk székletet üríteni.

Professzionális Intim Tréninggel enyhíthető a székrekedés

Ha az illető nem esett át végbél műtéten vagy éppen nincs aranyér betegsége, akkor a végbél záróizom edzését tanuljuk meg először a Professzionális Intim Tréningen. Csak ezután foglalkozunk a hüvely izommal és a húgycső záróizommal.

Nagyon biztató, hogy már 1 hetes végbél záróizom gyakorlás után is kedvező változásokról számol be a tanfolyamon résztvevők nagy része. Sokuknál látványosan mérséklődik a székrekedés okozta rossz közérzet, gyakoribbá és rendezettebbé válik a széklet ürítése, javul a bélperisztaltika, csökken az arnyér betegség előfordulása és a “vonalkód “ is megszűnik a fehérneműn. A tanfolyamon a hölgyek számos praktikát tanulnak meg a székletürítés javítása érdekében. Természetesen az urak számára sem titkosított a gyakorlatanyag.

Tudj meg többet a tréningről a gombra kattintva!

MEGNÉZEM

 

Haness Rita

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük